Dette er nok det vigtigste arbejde, der består af
tørring eller ristning af de adskilte tråde.
Det kræver stor erfaring og tålmodighed at udføre det.
Et lille lerkar placeres på varm aske eller gløder af brænde
Så der produceres en langsom og vedvarende varme.
Små siér med Safran trådene placeres oven på lerkarret så det tørres stille og roligt.
SAFRAN er fine støvdrager fra en krokusblomst ”Crocus sativus”,
De bliver bearbejdet enten hele, i tråde, knust eller formalet.
Safran er mørkerød; først ved brug bliver farven gul som er så karakteristisk for det.
Bruges til Risretter, desserter og bagværk samt til farvning af konfekt.
I produktionen af Safran gennemgår det tre processer der er alt afgørende for den færdige kvalitet.
Under plantens blomstring, der finder sted mellem oktober og november måned, bliver støvfangerne håndplukket
Arbejdet udføres fra tidlig morgen og det er vigtigt blomsten ikke når at visne.
Det er et meget tidskrævende og hårdt arbejde og der skal bruges
ca. 170.000 støvfanger til 1 kg Safran.
Grundet det tidskrævende arbejde er prisen også høj og er verdens dyreste krydderi.
Når blomsterne er plukket, ligges de på græsmåtter. Nu går separationen af støvfangerne fra blomsterne i gang.
Det er et håndarbejde der kræver præcision og erfaring for ikke at ødelægge dem. Der er 3 støvfangere pr. blomst.
Med over 140 års erfaring, Er brandet ”Sun Brand”
Garant for den højeste kvalitet på det internationale Safran marked.
For at opretholde fødevaresikkerheden testes hver batchs egenskaber ved analyse efter ISO 3632, standard.
HEA&CO sikrer, at Sun Brand safran altid har det bedste kvalitets-prisforhold på markedet og vil altid leve op til kundernes forventning for dets kvalitet.